Wij versturen vanaf €75,00 Gratis - Wereldwijd
Beleef het Sieraad de dag om bij Goudsmid Margriet het mooie ambacht goudsmeden te zien en beleven.
Beleef het sieraad: zaterdag 18 mei a.s. van 10.00-16.00 in Annen!
  • Nederlands
  • BLOG

    BLOG

    Blog van Goudsmid Margriet

    • ‘Veerkracht’ 27 Mar

      BLOG ‘Veerkracht’

      Soms zit het mee, soms zit het tegen... Omgaan met voorspoed is over het algemeen niet zo’n probleem, omgaan met tegenslagen daarentegen des te meer. Het zorgt voor een, overigens gezonde, pas op de plaats en zet dingen uiteindelijk vaak weer in perspectief waardoor je groeit. Groeit als persoon, omdat je een probleem, obstakel of verlies hebt overwonnen of ,door het een plek te geven, ermee om hebt weten te gaan. Niet dat een dergelijke gebeurtenis daardoor minder pijnlijk is, integendeel zelfs, maar vaak vinden we hernieuwde kracht om verder te gaan, het leven vindt in de meeste gevallen weer een weg.

    • 'Tegenstrijdig'  05 Mar

      BLOG 'Tegenstrijdig'

      Met een klap slaat de achterklep van de auto dicht: ‘off we go’! Een aantal maanden terug smeedden een vriendin en ik plannen om af te reizen naar Inhorgenta in München, dé internationale handelsbeurs voor juwelen, horloges en edelstenen. Jullie weten uit een eerder blog dat  ik speel met ideeën en ruwe kluwen inspiratie heb, ten aanzien van een nieuw te ontwerpen en realiseren sieradenlijn.

    • 'Wind' 25 Jan

      BLOG 'Wind'

      Een nieuw jaar. De tijd lijkt te vliegen. Ik zelf ook, want begin januari vliegen mijn man Erno en ik voor een week naar het historierijke Edinburgh, Schotland. Ik heb er zin in, het is druk in mijn atelier in de weken voor Kerst, ik werk er hard aan de bestellingen tijdig te kunnen (laten) leveren. Geloof mij als ik zeg dat er ook dit jaar weer veel prachtige sieraden onder de Kerstboom lagen. Even weg, heerlijk, ik ben er aan toe!

    • 'Bewust' 30 Nov

      BLOG 'Bewust'

      Als éen van de eersten in Noord Nederland staat Goudsmid Margriet geregistreerd bij ‘Fairtrade Gold’. Goud is een bijzonder duurzaam materiaal dat al honderden jaren staat voor waarde en zuiverheid. Het materiaal gaat niet verloren, maar kan door zijn waardevolle eigenschappen steeds worden hergebruikt zonder enig kwaliteitsverlies. Wist je dat de vraag naar goud in Nederland voor bijna 100% kan worden gedekt door gerecycled goud te gebruiken? Het gaat hier om goud dat wordt teruggewonnen uit aangeboden “afval” uit de goudbranche, waarmee de keten al relatief duurzaam werkt.

    • 'Kippenvel' 28 Nov

      BLOG 'Kippenvel'

      'Dinsdagmiddag in mijn atelier. Het is een prachtige nazomer dag, de zon schijnt, de hemel is helder blauw. Ik werk aan een gouden ring, een ontwerp waarbij ik uit twee trouwringen er éen maak; een herinnering aan een overleden partner.

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »