COVID-19: Wij zijn geopend & versturen gratis

Colliers

Seen 16 of the 16 products

Colliers zijn al een sieraad op zich! Mooie hangers draagt u met colliers ✔ Uitgezocht door Goudsmid Margriet ✔ 2000+ tevreden klanten ✔ | Margrietjewels.com

Een hanger kunt u uiteraard niet dragen zonder een prachtige collier. De colliers van meester Goudsmid Margriet toveren elke hanger om tot een complete, perfecte ketting. Een collier van margrietjewels.com is uitermate goed te combineren met een unieke, handgemaakte hanger. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke ashangers die de as van dierbaren bevat of een prachtige hanger KRACHT dat symbool staat voor de relatie.

Onduidelijkheid

In een poging onduidelijkheden te voorkomen, zal de terminologie even toegelicht worden. Kettingen bestaan namelijk uit twee onderdelen: een hanger en een collier. Een collier op zichzelf is dus nog geen volledige ketting. Hetzelfde geldt dus ook voor de hanger. Indien u een collier bestelt, ontvangt u dus alleen het collier zonder hanger.

Rhodineren

Waarom worden WITGOUDEN en ZILVEREN  sieraden standaard gerhodineerd?

Goud word gewonnen in de prachtige goudgele kleur. Nu zijn er al jaren verschillende kleuren gouden sieraden te koop, waaronder de witgouden sieraden. Om een witgouden kleur te krijgen, moet het origineel gele goud gelegeerd worden, niet alleen om het aantal karaat te bepalen, maar ook voor de kleur. Vroeger werd witgoud veel gelegeerd met nikkel. Tegenwoordig wordt veel meer palladium gebruikt, omdat witgoud met (veel) nikkel,in verband met de nikkelafgifte, binnen de Europese Unie alleen onder strenge regels mag worden gebruikt. Er worden nu zogenaamde hybride witgoudlegeringen gebruikt, waar zowel nikkel als palladium in zijn verwerkt. Het gebruik van nikkel heeft als voordeel dat het een veel wittere legering oplevert dan een legering met palladium.

Meestal wordt er een afwerklaag van rodium voor een wittere glans toegepast. Dat proces wordt rodineren genoemd. Deze laag slijt er met gebruik vanaf, waardoor de echte kleur van witgoud weer te zien is. Er wordt vaak beweerd dat de laag rodium ervoor zorgt dat het sieraad minder krasgevoelig wordt en dus ook minder slijt, maar dat is in zeer beperkte mate waar.

Het goudgehalte van een gouden voorwerp wordt aangegeven met de term "karaat". Witgoud van 14 karaat is evenveel waard als geel goud van eveneens 14 karaat. Een witgouden sieraad kan in aanschaf wel duurder zijn, omdat het meer handelingen vergt om het te maken en ook wegens de relatief hoge prijs (wisselkoerskoers) van het gebruikte palladium (familie van platina). 

Conclusie van Goudsmid Margriet

Ik werk best regelmatig met 14 en 18 Karaats witgoud. Prachtig om mee te werken.. Het vergt wel wat andere vaardigheden dan het meest gebruikte geelgoud, maar het eindresultaat is er dan ook naar. Veel van mijn klanten die voor witgoud kiezen houden ook erg van zilver.

Mijn ervaring met witgoud is of het nu 14 Karaats is of 18 Karaats het een prachtige witte unieke kleur heeft, die alleen witgoud heeft. Het laagje rhodium is tijdelijk en heeft geen meerwaarde.

Klik hier voor prachtige voorbeelden:

14K witgouden hanger HART met 30 diamanten

18K Witgouden Damesring met 0,40 Crt Diamant

ALLE sieraden van het merk MARGRIET JEWELS zijn NIET gerhodineerd!!

Complete Kettingen

Als u graag een complete ketting wilt bestellen, heeft margriet.jewels bij b.v ketting de keuze uit een aantal artikelen. Deze heeft Marit Burger speciaal voor u uitgekozen bij een gerenomeerd bedrijf. In de collectie Marit vind u meer artikelen van gerenoveerde bedrijven.

Colliers in verschillende stijlen

Het bijzondere aan colliers is dat ze in veel verschillende stijlen voorkomen. Bij de ene hanger staat een fijne collier erg mooi, terwijl bij de andere hanger juist een stoere collier een betere optie is. Daarom heeft meester Goudsmid Margriet een gevarieerd assortiment colliers. Hierdoor vindt u vast en zeker het perfecte exemplaar voor die ene prachtige hanger. 

VENETIAANS collier

De mooie VENETIAANSE colliers van Margrietjewels.com hebben een gebruiksvriendelijke karabijnsluiting. Elke Venetiaanse collier bestaat uit geschakelde plaatoogjes. Daarnaast hebben de colliers een fijne glanzende uitstraling. Bovendien is elke Venetiaanse collier strak en uitermate sterk. Het is mogelijk om deze collier te bestellen in verschillende edele metalen, lengtematen en breedtematen.

GOURMET collier

De GOURMET collier van Margrietjewels.com heeft tevens een eenvoudig te gebruiken karabijnsluiting. Net als de Venetiaanse collier bestaat de Gourmet collier uit geschakelde draadoogjes. Verder heeft de gourmet collier een elegante uitstraling. Elke collier van deze collectie is ook nog eens uitermate sterk. Bij Margrietjewels.com kunt u deze collier bestellen in verschillende lengtematen en breedtematen. Bovendien kunt u zelfs kiezen wat betreft edele metalen.

OMEGA collier

De OMEGA collier is alleen al een prachtig sieraad om de hals. Deze mooie collier van Margrietjewels.com heeft een zeer gebruiksvriendelijke karabijnsluiting. Soms gaan colliers in de klit bij het aan en af doen. Bij deze collier heeft u daar absoluut geen last van! De OMEGA collier is een soort spang, maar desondanks is deze collier toch flexibel. Een omegacollier heeft een fijne strakke uitstraling en is sterk. Helaas is het wel gevoelig voor knikken. De omegacollier is te bestellen bij Margrietjewels.com in verschillende edele metalen, lengtematen en breedtematen. 

SLANGEN collier is een winnaar!

TIP van meester Goudsmid Margriet: als u voor de allersterkste collier gaat, dan is de SLANGEN collier zeker een winnaar. Deze colliers steken met kop en schouders boven de rest uit. Naast het feit dat de slangen collier ontzettend mooi valt en een strak uiterlijk heeft, is de slangen collier tevens zeer sterk. Daarnaast gebeurt het nog wel eens bij andere collies dat ze in de klit gaan bij het aan en af doen. Met de slangen collier heeft u daar helemaal geen last meer van!

Geschikte colliers voor iedereen

Meester Goudsmid Margriet begrijpt dat niet iedereen hetzelfde budget heeft voor prachtige sieraden. Daarom zijn er colliers te vinden in het assortiment die uiteenlopen wat de prijs betreft. Hierdoor is er voor iedereen een aantal geschikte exemplaren toegevoegd aan het aanbod van MargrietJewels waar u op uw gemak een keuze uit kunt maken. Heeft u een kleiner budget voor de collier, zodat u meer kunt spenderen aan de hanger? In dat geval heeft meester Goudsmid Margriet een aantal colliers die onder de vijftig euro zijn. Wilt u later de collier vervangen door een prachtig en lichtelijk prijziger exemplaar? Ook voor de varianten met een hoger prijskaartje bent u bij margrietjewels.com aan het juiste adres.

Service en kwaliteit als kernwaarden

Bij margrietjewels.com staan service en kwaliteit zeer hoog in het vaandel. Jarenlange ervaring heeft meester Goudsmid Margriet geleerd wat haar klanten belangrijk vinden. Daarom selecteert of vervaardigt Goudsmid Margriet keer op keer allerlei beeldige sieraden. Regelmatig wordt het aanbod daardoor geüpdatet en aangepast naar de nieuwste trends. Dit geldt uiteraard ook voor de colliers die te vinden zijn op margrietjewels.com! Elke collier is gemaakt van uitstekende kwaliteit en met zorgvuldigheid persoonlijk geselecteerd door Goudsmid Margriet.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »