GOUDSMID MARGRIET

Op zoek naar een gekwalificeerde en ervaren goudsmid? Meester Goudsmid Margriet helpt u met het ontwerpen en creëren van uw unieke sieraad!

 • FAIRTRADE Sieraden

  FAIRTRADE Sieraden

  Als éen van de eersten in Noord Nederland staat Goudsmid Margriet geregistreerd bij ‘Fairtrade Gold’. Goud is een bijzonder duurzaam materiaal dat al honderden jaren staat voor waarde en zuiverheid. Het materiaal gaat niet verloren, maar ....

  Toon meer
 • SCHOONMAKEN Sieraden

  SCHOONMAKEN Sieraden

  Sieraden zullen hun schoonheid behouden en als ze goed worden onderhouden!

  Toon meer

Een goudsmid is een gespecialiseerde metaalbewerker die zich bezighoudt met het vervaardigen van juwelen en andere kunst- en siervoorwerpen van edele metalen, zoals platina, goud en zilver. Het woord smid verwijst naar het smeden en het bewerken van metalen met een hamer en een aambeeld. Goudsmeden zijn er vaak als zelfstandige ondernemers. Ze kunnen echter ook in loondienst zijn. Het goudsmid beroep is een kunstzinnig vak. Een goudsmid verwerkt ook vaak andere materiaalsoorten in zijn voorwerpen, denk hierbij bijvoorbeeld aan diamant of opaal. Een voorwerp dat door een goudsmid gemaakt wordt is ten allen tijden uniek, hierdoor zijn de producten ook vaak kostbaar. De kostbaarheid ontstaat omdat er veel dure materialen worden gebruikt van hoge kwaliteit. Een voorwerp kan ook gegoten worden indien dit nodig is. Een goudsmid maakt vaak sieraden die in beperkte oplagen of zelfs maar eenmalig.

Werking Goudsmid

De goudsmid werkt in opdracht van een klant die een bijzonder sieraad wenst. Een goudsmid kan diverse soorten sieraden vervaardigen voor de klant. Denk hierbij aan trouwringen, armbanden, oorsieraden en hangers. Al deze sieraden zullen voor u met de hand en op een ambachtelijke manier vervaardigd worden. In de meeste gevallen vindt het vinden van een ontwerp plaats, tussen klant en de goudsmid zelf. Een goed ontwerp is zeer belangrijk. Het ontwerpen en vervaardigen is tevens vaak het meest kostbare gedeelte van het proces aangezien het een zeer arbeidsintensief klusje bevat. Een goudsmid werkt ook altijd met hele kostbare materialen (platina-goud-zilver) De prijs is dus erg afhankelijk van arbeid en materiaal. Het voordeel van een eigen ontwerp is natuurlijk de originaliteit die erbij komt kijken.

Edelstenen

In bijna alle sieraden van platina-goud of zilver zit wel een edelsteen. De goudmid moet hier dus ook in thuis zijn. De goudmid moet veel kennis hebben van de eigenschappen van edelstenen. Denk hierbij aan de 4 C's (CUT-slijpsel, COLOUR-kleur, CLARITY-zuiverheid, CARAT-gewicht)
De meest gebruikte edelstenen zijn: Diamant-Smaragd-Robijn en Saffier. Het bewerken van deze edelstenen is een hele belangrijke vaardigheid van de goudsmid. Goudsmid Margriet is hier heel ervaren in. 

Vaardigheden Goudsmid

Een goudsmid moet uiteraard een zeer brede kennis bezitten over de soorten materialen die er zijn. Tevens moet de goudsmid de vaardigheden hebben om al deze materialen te kunnen bewerken. Ook moet de goudsmid weten welke versieringstechnieken er zijn en moet open staan voor nieuwe ontwikkelingen. Vaak heeft een goudsmid een bepaalde specialisatie, dit kan zijn in bijvoorbeeld het zetten van edelstenen, handgraveren, emailleren, drijven, gieten etc. Goudsmid Margriet is gespecialiseerd in het zetten van edelstenen en ontwerpen en vervaardigen van herinnerings/herdenkings/assieraden.

Meesterteken

Het Meesterteken is een uniek verantwoordelijkheidsteken die iedere Goud- en Zilversmid dient aan te brengen in zijn of haar werk alvorens het aan de Waarborg ter keuring aan te bieden. Het meesterteken van Goudsmid Margriet bestaat uit haar initialen (Margriet Schouten) en de margriet, die ook weer terugkomt in het logo. Wanneer een nieuw voorwerp van edelmetaal op de Nederlandse markt ter verkoop wordt aangeboden, dient in dit voorwerp naast een in Nederland geldig keur/gehalteteken ook een in Nederland geregistreerd verantwoordelijkheids- /meesterteken te zijn aangebracht. Dit teken wijst de werkmeester aan die verantwoordelijk en bij wet bevoegd is voor het op de markt brengen van het voorwerp. De meestertekens zijn allemaal  uniek en geregistreerd in het waarborgregister. Meer informatie over Keur/gehaltetekens

Over MargrietJewels

In 2016 is Goudsmid Margriet begonnen met een unieke webshop. Deze webshop heet Margriet Jewels. In deze online winkel kunt u ten allen tijden terecht voor een grote collectie ambachtelijke sieraden. De collecties Gradh en Reijn worden door Margriet ontworpen en op een ambachtelijke manier voor u vervaardigd. De collectie Plain worden ingekocht door Goudsmid Margriet en zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en prijs. Alle attributen en onderdelen zijn door Margriet zorgvuldig geselecteerd. Margriet Jewels biedt u de volgende collecties: Geboortesieraden, trouwsieraden en herinneringssieraden. Een niche waar Margriet zich doet onderscheiden van anderen is dat in de herinneringssieraden as of haar van de dierbare of overledene verwerkt kan worden. Bij trouwringen bestaat de mogelijkheid om vingerafdrukken in de ring te plaatsen. 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »