COVID-19: Wij zijn geopend & versturen gratis

Alles wat u moet weten van EDELSTENEN

Sieraden met edelstenen is bij Margriet Jewels de kers op de taart!

 

Waarom Goudsmid Margriet de maker van alle sieraden bij Margriet Jewels graag met edelstenen werkt?

Nou, heb je even? Het werken met edele metalen is mijn grootste passie. De grofte, de verfijning, de welwilligheid van het edelmetaal (maar vaak ook weer niet), de verhalen die sieraden vertellen maken mijn vak speciaal. Het is een eer ermee te mogen werken, het maakt het vak van edelsmid wat mij betreft het mooiste dat er bestaat. Het toepassen van edelstenen is daarbij, letterlijk en figuurlijk, van grote toegevoegde waarde. Het is de finishing touch voor een sieraad en de vraag ernaar is er éen die de laatste jaren alleen maar toeneemt.

Het aankopen van edelstenen, of het mogen werken met door een klant meegebrachte ste(e)n(en) bezorgen mij vaak kippenvel. Een steen kan mij raken en bepaalde emoties of gevoelens losmaken met zijn unieke kenmerken. De schoonheid, de zeldzaamheid; edelstenen zijn geweldige creaties van de natuur. ‘Van nature prachtig en puur’ zeg ik altijd. Aan edelstenen voeg je niets toe, die zijn mooi van zichzelf, mooi zoals ze zijn.

Ik geloof in de bijzondere kenmerken van stenen, de eigenschappen waarvoor ze staan. Kenmerken die verschillend zijn en in meer of minder mate bij je passen en die, geloof het of niet, vaak onbewust samengaan met jouw persoonlijke voorkeur en keuze. Mijn fascinatie en absolute voorkeur gaan uit naar diamanten. De hardheid is uitzonderlijk, de variaties en mogelijkheden in de verwerking ervan idem. Ooit mocht ik werken met een fantastische 7mm. – 1.2 Crt. sky-diamant die mij, om zijn enorme en prachtige verschijning, tot tranen roerde.

Goudsmid Margriet heeft slechts een kleine collectie edelstenen in haar atelier, op basis van uw keuze en wensen kunnen vrijwel alle edelstenen worden besteld en geleverd. Met mijn kennis en ervaring help en adviseer ik u hierin graag.

 

Nog meer weten? lees hier verder..

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »