COVID-19: Wij zijn geopend & versturen gratis

Dames en Herensieraden

Seen 15 of the 15 products

Een sieraad zien, die je niet uit je gedachten krijgt en waarvan je alleen maar denkt 'die wil ik'. Herkenbaar?
Neem nog eens een kijkje, want waarom zou je jezelf niet iets moois geven?

Er zijn veel sieraden te koop. Alle soorten en maten, er is veel keus. Althans, in productiesieraden zoals de meeste juweliers en vele webwinkels aanbieden. Margriet Jewels biedt, buiten de productiesieraden uit collectie 'Plain', Dutch Design sieraden aan. Dutch Design staat voor betaalbare kwaliteitssieraden die worden ontworpen en gesmeden door Goudsmid Margriet. 

Wat is het verschil tussen een juwelier en goudsmid?

Een juwelier wordt vaak verward met een goudsmid. Het beroep van juwelier en goudsmid is in ons land niet wettelijk beschermd, hierdoor is de grens tussen een juwelier en goudsmid moeilijk te trekken. Een juwelier heeft (in de meeste gevallen) een opleiding gevolgd om de waarde van gouden en zilveren sieraden te kunnen bepalen. Een goudsmid daarentegen is opgeleid in het ambacht van smeden kan sieraden ontwerpen, smeden en repareren. Vakmanschap met kennis van achtergronden en materialen. 

Goudmid Margriet volgde haar opleiding aan de school voor goud- & zilversmeden in Schoonhoven. Deze school is een autoriteit op het gebied van de goudsmederij. De passie voor het smeden is voor Margriet geen vanzelfsprekendheid. Al vroeg was Margriet bezig met creëren in de vorm van tekenen en knutselen. Dankzij een leraar die haar attendeerde op het vak van goud- en zilversmid, werkte zij meteen na haar opleiding en al op jonge leeftijd bij een juwelier, om later bij hofleverancier Niekerk te Schoonhoven aan de lag te gaan als. Oude technieken en fijne kneepjes zijn haar al vroeg bijgebracht.

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »