COVID-19: Wij zijn geopend & versturen gratis

Verlovingsringen

Schitterende verlovingsringen online ✔ Gemaakt in onze eigen goudsmederij ✔ Met een 8.7 beoordeeld ✔ Groot assortiment | Margrietjewels.com

Een verlovingsring is de ring waarmee je de ander ten huwelijk vraagt en belooft om in het huwelijk te gaan treden. De tussenliggende periode tussen aanzoek en trouwen wordt de verlovingsperiode genoemd. Hiermee geeft het paar aan tegen kennissen en vrienden dat men van plan is om te gaan trouwen. Wanneer je iemand ten huwelijk hebt gevraagd is het de bedoeling dat je de verlovingsring om de ringvinger van de ander schuift. Verloven is geen officiële rechtsgeldige aangelegenheid, in tegenstelling tot trouwen. Dit maakt het echter niet minder romantisch dan trouwen zelf.

Huwelijksaanzoek

Bij een verloving gaat een huwelijksaanzoek aan vooraf. In de meeste gevallen is het de man die zijn vriendin vraagt om zijn vrouw te worden. Vooral vroeger was dit het geval. Tegenwoordig is het ook normaal voor een vrouw om haar man ten huwelijk te vragen. Mannen willen graag dat het aanschuiven van een verlovingsring een romantisch moment is maar weten vaak niet hoe dit moet. Een romantisch huwelijksaanzoek hoeft niet perse creatief te zijn, al is dat wel leuk. De setting, sfeer, en timing zijn veel belangrijker. Denk hier over na als je je verloving tot een onvergetelijk moment wil maken!

Historie verlovingsring

De historie van de verlovingsring is eeuwen geleden begonnen, in de middeleeuwen. In het begin van de moderne tijd begonnen deze sieraden met symbolische betekenis steeds meer eruit te zien als de ringen die we nu kennen. Er is wel een verschil in de cultuur tussen sommige West-Europese landen. In Nederland dragen meestal beide partners in aanloop naar de trouwerij een verlovingsring. In Engeland bijvoorbeeld draagt alleen de vrouw een ring.

Verlovingsring kopen

Een verlovingsring kopen kan makkelijk online. Producten van Margrietjewels.com worden via een verzekering verzonden waardoor de levering gegarandeerd juist en veilig plaatsvindt. Ook bij het betalingsproces is rekening gehouden. Onze online kassa is goed beveiligd waardoor ook persoonsgegevens veilig zijn. Gaat u bijna trouwen? Dan hebben we ook een mooie collectie trouwringen.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »