RELATIERINGEN

Relatieringen zijn ringen die in de meeste gevallen door mannen en vrouwen aan elkaar worden gegeven. Met een relatiering laten 2 persoonlijkheden  aan elkaar zien dat ze bij horen en dat de ring hiervan een symbolische bevestiging is. Het verschil tussen relatieringen en trouwringen is dat je de eerstgenoemde geeft aan elkaar wanneer je nog niet verloofd of getrouwd bent. Uiteraard geef je elkaar geen bijzonder sieraad in een prille relatie. De meeste verzoeken die wij krijgen voor deze juwelen zijn dan ook verliefde stellen die langer dan een jaar in een relatie zitten.

 

Geschiedenis relatieringen

De geschiedenis van relatieringen gaat heel ver terug. Volgens sommige geschiedkundigen zelfs tot ver in de prehistorie. De Egyptenaren begonnen met het maken van ringen maar het was pas in de tijd van de romeinen dat er goud en zilver werd gebruikt voor het produceren van de ringen. Dit was in de derde eeuw na christus. De reden dat ringen rond zijn, ook toen al, heeft te maken met het symbool voor oneindigheid. De intentie van dit bijzondere geschenk aan elkaar is je leven met elkaar delen. Een cirkel heeft geen begin punt, en ook geen eindpunt. Vandaar dat dit het symbool is voor oneindigheid.

 

Inscripties voor relatieringen

Als je jouw juiste ring voor je geliefde gevonden hebt is het de keuze om voor een inscriptie te kiezen. Veel mensen kiezen voor de begindatum van hun relatie. Er zijn echter vele andere creatieve opties waar je voor kunt kiezen. Een aantal voorbeelden hiervan zullen we opnoemen. Denk ook eens aan een inscriptie van:

  • Een zin uit jullie favoriete liefdes liedje
  • Een symbool (hartje, sterretje of sleutel)
  • De naam of voorletters van jullie kinderen
  • Elkaars bijnaam
  • De plaatst waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij raden aan om eerst met elkaar te bespreken wat de ander leuk vindt om teleurstellingen te voorkomen. Een relatiering draag je in veel gevallen een groot deel van je leven. Het is dan ook beter om hier goed over na te denken dan spijtige beslissingen te maken.

 

Pagina 1 van 4
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »