COVID-19: Wij zijn geopend & versturen vanaf €75,00 gratis - Wereldwijd

Over ons

Het gezicht achter de originele webwinkel van Margriet Jewels, is Margriet Burger-Schouten. Ze is in 1990 afgestudeerd aan de goud en zilversmidsschool in Schoonhoven. Daar heeft ze haar Meesterteken behaalt, wat betekent dat Margriet Meestergoudsmid is. Margriet heeft met haar jarenlange ervaring heel veel mooie sieraden vervaardigd. Een MargrietJewel kenmerkt zich door originaliteit, kwaliteit en vakmanschap. Margriet heeft naast haar drukke werkzaamheden als Goudsmid in haar atelier een webshop opgezet om haar sieraden en unieke collecties aan een groter publiek te presenteren. Hieronder vertelt Margriet iets over haar boeiende baan. 

Margriet "Toen ik begon voor mijzelf als goudsmid (2009) was het ambacht Goudsmid nog niet zo bekend. Men was immers gewend om de sieraden bij de juwelier te kopen. Vroeger was de juwelier een ambachtsman, het was een echte mannenwereld. Toen ik op school zat was dat ook nog een beetje zo, maar in mijn klas zaten al meer meisjes dan jongens. We begonnen met een zeer grote klas van meer dan 30 leerlingen, uiteindelijk heb ik examen gedaan met nog maar 15 leerlingen."

Om als Goudsmid aan het werk te zijn heb je wel wat basiseigenschappen nodig. Doorzettingsvermogen, kracht, denken in vormen maar ook snelheid in handelen en goed kunnen plannen zijn kwaliteiten die onmisbaar zijn in dit vak. Maar vooral ook het houden van menselijk contact, het aanvoelen van de verhalen van mensen met bijbehorende emoties omzetten in een sieraad, is een belangrijk aspect van de werkzaamheden. 

Margriet "Als je jong bent en je komt net van school is het omzetten van emoties in een sieraad soms best lastig. De nadruk ligt in het begin vooral op het met snelheid leren, alle technieken beheersen, je eigen weg vinden. Gaandeweg door je werk en je levenservaring leer je de emoties goed om te zetten. Ik luister naar de verhalen en bedenk daar een vorm bij in combinatie met de wensen van de klant. Uiteraard overleg ik alles, alle technieken, alle mogelijkheden. Ik wil graag dat de mensen een bijzonder gevoel hebben voor het sieraad wat ik vervaardig voor hun. Het gevoel dat ze speciaal zijn dat ze dit doen voor hun geliefde. Mijn uitgangspunt is draagbaarheid met emotie!"

Margriet maakt standaard foto’s van het proces in haar atelier. Deze mailt ze naar haar opdrachtgevers zodat ze bij het proces betrokken blijven. Uiteraard vraagt ze hier toestemming voor.

Als u 1 van haar assieraden bestelt in de webwinkel en u kiest ervoor het as van uw dierbare op te sturen, dan maakt Margriet foto's van de asvulling. Deze krijgt u gratis opgestuurd via mail.

Margriet "Ik weet nog goed: ik, mijn man en kinderen lopen in de Carel Coenraadraadpolder in Noord-Oost Groningen. Prachtige plek, vooral het pad naar het vogelhuis. Ik zat met het gevoel dat het best heftig is als mensen hun dierbare sieraden bij mij achterlaten. Laat staan als ik er mee aan de gang ga. Ik dacht als ik er nu foto’s van maak, dan zijn de mensen er ook een beetje bij, het haalt een heel stuk spanning weg."

Zeker met assieraden is het prettig werken met Margriet. De sieraden zijn van zware kwaliteit en het as wordt op een zeer vakkundige manier verwerkt in de sieraden. Ook kunnen mensen ervoor kiezen om bij de asplaatsing aanwezig te zijn, of om het as zelf te plaatsen in het sieraad. Ook als er een assieraad gekocht wordt via MargrietJewels.com.  

Margriet "Na het overlijden van mijn vader ben ik heel anders over de dood gaan denken. Het is niet eng. Het hoort bij het leven. Iemand had mij in 2010 al eens geattendeerd op assieraden, ik dacht toen; “he getsie, nee!” Maar in mijn atelier kreeg ik steeds meer vraag naar assieraden. Ik hoorde regelmatig dat er niks moois te vinden was. De klanten hadden veel gegoogled. Bij juweliers geweest, allemaal standaard artikelen. Men zoekt iets speciaals, iets waar met waardigheid mee omgegaan wordt. Deze beleving krijgen de mensen ook in mijn atelier. Assieraden zijn sieraden met een diepe emotionele betekenis.

Margriet Jewels is het sieradenmerk van Goudsmid Margriet. Margriet Jewels bestaat uit originele en unieke gouden, witgouden, roodgouden en zilveren ringen, hangers en colliers. Een Margriet Jewel dragen is een unieke ervaring!

Margriet Jewels heeft diverse exclusieve collectie's. Waaronder de assieraden met de mogelijkheid tot het plaatsen van as, vingerafdrukken of haar.

 

Veel plezier met uw Margriet Jewel! 

Liefs, 

Margriet
 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »