Wij versturen vanaf €75,00 Gratis - Wereldwijd
Over ons

Over ons

Margriet Jewels is een jong familiebedrijf sinds 2016. De grondlegger en tevens het gezicht van deze webwinkel is Margriet Burger-Schouten. In het atelier van Goudsmid Margriet sinds 2008 word met uiterste zorg aan uw bestelling gewerkt. Er is altijd een persoonlijk contact. Veelal door Margriet zelf of door haar zoon Bram.

Anders dan andere sieraden webwinkels

Margriet Jewels is een webwinkel anders dan de anderen sieraden webwinkels. Bij Margriet Jewels kunt u uw sieraden zelf samenstellen. Bij Margriet Jewels is er altijd persoonlijk contact. Bij Margriet Jewels worden de sieraden in het atelier van Goudsmid Margriet vervaardigd. Bij Margriet Jewels staat service hoog in het vaandel. Bij Margriet Jewels zijn alle sieraden van Massief edelmetaal. Bij Margriet Jewels zijn of worden de sieraden nooit verguld. Bij Margriet Jewels worden alle sieraden gekeurd bij Edelmetaal Waarborg Joure en voorzien van een gehalteteken en het meesterteken van Goudsmid Margriet.

Over Goudsmid Margriet - Maker van persoonlijke sieraden en juwelen met een verhaal.

"Als gediplomeerd goudsmid werk ik in mijn atelier in opdracht aan het vervaardigen van platina, gouden en zilveren sieraden en juwelen met edelstenen. Het is mogelijk door mij je bestaande sieraden te laten vermaken of herstellen. Ik kan oude sieraden omsmelten tot een nieuw ontwerp of een geheel nieuw sieraad voor je ontwerpen en maken. 

Margriet is de ontwerper en maker binnen Margriet Jewels van de collecties Gràdh en Reijn.

"Door de webwinkel is het bereik nòg groter, zelfs in het buitenland weten de klanten mij nu te vinden. Elke bestelling word persoonlijk beantwoord en vervaardigd. De sieraden kunnen zelf worden samengesteld en als de klant er niet uitkomt, help ik ze. Net zoals in het atelier voer in de klant mee in het proces... Ik ben erg dankbaar dat ik zoveel kan en mag betekenen voor mensen. Dat ik b.v doormiddel van (as)sieraden een bijdrage mag leveren aan een prachtige herinnering of de verwerking van het verlies van een dierbare. Dit ervaar ik als een eer. Netzomin als de Trouwsieraden en andere sieraden binnen mijn collectie natuurlijk! ”

Over het gezin;

Het gezin van Goudsmid Margriet is al sinds het begin van het atelier in 2008 betrokken. Vader Erno nog het meest, hij is naast zijn eigen passievolle baan, Margriet haar steun en toeverlaat. Zoon Bram is sinds 2019 werkzaam in het bedrijf. Naast zijn studie Sportkunde is hij het klankbord van Margriet geworden en beheert hij de webwinkel. Dochter Marit is ook van jongs af aan nauw betrokken bij zowel het atelier als de webwinkel.

Bram; " Naast mijn passie voor sport en mijn studie sportkunde vind ik het erg leuk om ondernemend bezig te zijn. Wat is er mooier dan dat ik dat thuis bij Margriet Jewels kan doen. Bij Margriet Jewels draag ik vooral bij aan het beheer, de functionaliteit en marketing van Margriet Jewels. Als u een vraag of advies nodig heeft kun je bij mij terecht? ook bij de klantenservice kan het zijn dat je in contact komt met mij... hopelijk tot dan! "

 

Leerling Edelsmid

In het atelier is ook een leerling goudsmid werkzaam. Margriet is trots op haar vak en wil niet dat dit verloren gaat. 

Margriet; " Het is belangrijk dat leerling Goudsmeden een kans krijgen zich te ontwikkelen. Een goede goudsmid zijn of worden is best ingewikkeld, daar komt best veel bij kijken. Enige passie voor dit vak is ontzettend belangrijk. Zeker zoals ik het bedrijf.. We hebben het geluk dat Lennard nu bij ons is en vaak aanschuift. Hij volgt een particuliere opleiding voor Edelsmid en leert bij mij in de praktijk. Heel blij met hem "

Lennard; " Ik ben erg dankbaar met de kans die ik heb gekregen om mijzelf bij Margriet te ontwikkelen. Al sinds de eerste ontmoeting voel ik me hier erg op mijn plek en deel van het team. Direct na de middelbare school had ik de ambitie om mooie sieraden te maken, dat was op dat moment niet haalbaar, maar door een gelukkige samenloop van omstandigheden ben ik ongeveer 3 jaar geleden aan de opleiding bij de Academie voor Edelsmeden in Zeist begonnen. Deze heb ik nu bijna  afgerond.

Vaak krijg ik de vraag wat mij heeft bewogen om de stap te zetten Edelsmid te worden, daar kan ik maar één goed antwoord op geven: een sieraad kan zoveel meer zijn dan het materiaal alleen, er komen dan zulke mooie verhalen en emoties bij kijken. Ik voel me dan vaak ook bevoorrecht dat ik deze mooie stukken kunst en persoonlijke herinneringen mag maken."

"Ik hoop na mijn opleiding nog lang en veel van Margriet te mogen leren. :) "

 

  

Gediplomeerd Goudsmid

Renze is sinds 2022 onderdeel van Goudsmid Margriet & Margriet Jewels. Naast zijn studie Social work is hij sinds 2020 gediplomeerd goudsmid.

Margriet; "Erg trots ben ik op het feit dat Renze nu ook onderdeel is van ons team. Dat ik hem toen (2013) zo heb geïnspireerd vind ik geweldig. Hij was toen nog maar een jongetje van 16 jaar. Ik zeg altijd; "Zorg dat je later een vak krijg waar je goed in bent en nog belangrijker... wat je leuk vind om te doen en maak daar dan je passie van. Bouw dit rustig op, blijf bij die leest, dan is het allemaal echt niet zo ingewikkeld in ons vak om werk te hebben!" 

Renze; " Ik ben erg blij dat Margriet op mijn pad is gekomen. Toen ik in 2013 nog in Noordbroek een kijkstage heb mogen doen bij Margriet had ik nooit gedacht dat ik jaren later weer terug zou komen bij Margriet als goudsmid. Het cirkeltje is daardoor weer rond.

1e Prijs Meesterstukken - Zadkine, Schoonhoven - 2020
Winnaar van de vakjuryprijs dit jaar was Renze Hammenga. De jury over dit Meesterstuk: “De verbeeldingskracht zette aan tot het ontwerp van dit vingersieraad met een alternatieve en onconventionele zetmethode. Een concaaf geslepen topaas op technisch vernuftige wijze geklemd tussen twee ogenschijnlijk grijpende robotarmen. De gekozen materialen staan voor een niet traditionele goudsmidtechniek. De hightech uitstraling verwijst naar een futuristisch getransformeerde toekomst.”

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »