Wij versturen vanaf €75,00 Gratis - Wereldwijd
Beleef het Sieraad de dag om bij Goudsmid Margriet het mooie ambacht goudsmeden te zien en beleven.
Beleef het sieraad: zaterdag 18 mei a.s. van 10.00-16.00 in Annen!
  • Nederlands
  • ‘Veerkracht’

    27 / Mar / 2019

    ‘Veerkracht’

    Soms zit het mee, soms zit het tegen... Omgaan met voorspoed is over het algemeen niet zo’n probleem, omgaan met tegenslagen daarentegen des te meer. Het zorgt voor een, overigens gezonde, pas op de plaats en zet dingen uiteindelijk vaak weer in perspectief waardoor je groeit. Groeit als persoon, omdat je een probleem, obstakel of verlies hebt overwonnen of ,door het een plek te geven, ermee om hebt weten te gaan. Niet dat een dergelijke gebeurtenis daardoor minder pijnlijk is, integendeel zelfs, maar vaak vinden we hernieuwde kracht om verder te gaan, het leven vindt in de meeste gevallen weer een weg.<br />

    De gesprekken die ik voer in mijn atelier tonen mij keer op keer de veerkracht van de mens. Veerkracht, die evenveel gezichten heeft als de gebeurtenis die om deze veerkracht vroeg. Hoewel ik veel relatie- trouw- en geboortesieraden (ver)maak,  zijn herinnersieraden mijn bijzondere passie. Asringen, ashangers, sieraden waarin naast as soms ook haar is verwerkt. Áltijd ontstaan de sieraden uit de nadrukkelijke wens iemand te gedenken of herdenken; een ouder, een partner, een kind.. Juist het omgaan met verlies is iets, wat enorme veerkracht vergt. Het vertrouwen dat mij toekomt, de vaak emotionele gesprekken die in mijn atelier worden gevoerd maken dat ik me erg verbonden voel met degene aan de andere kant van de tafel, het maakt dat mijn handen afleveren wat de klant zó heeft gehoopt. Het atelier maakt de mogelijkheden eindeloos. Liefde, geluk of verdriet, ook het atelier toont haar veerkracht.

    Gestolen Zilveren Shoker met Robijn - MEESTERwerkstuk uit 1990

    Zilveren damesring 1989 - MoisaniteGestolen Zilveren damesring 1989 - Moisanite - Schoolopdracht uit 1989

    Tegenslagen blijven nooit beperkt tot diegene aan de andere kant van mijn werkbank, ieder krijgt in het leven zijn of haar portie, ook ík. Een recente poging tot inbraak zette de wereld even op zijn kop, al bleef de schade door genomen voorzorgsmaatregelen gelukkig beperkt. Onrecht en onmacht, níets maakt mij woedender. Angst en machteloosheid overstemmen andere gevoelens voor een tijdje. Het kunnen terugvallen op familie, vrienden en buren op momenten dat het ‘even niet zo lekker gaat’ is van onschatbare waarde, weet ook ik.  Al lijkt het in de huidige samenleving vaak ondergeschikt, omkijken naar elkaar is wat we juist zó nodig hebben. Het bieden van een luisterend oor, oog hebben voor een ander líjkt een kleine moeite, maar heeft grote gevolgen.

     

    Doe eens lief, ik refereer naar de Sire-campagne, wees er voor elkaar.

    Samen bereiken we meer dan alleen.

     

    Blog geschreven in samenwerking met SPEMM Business Support

     

    Laat een reactie achter

    Wat zijn je ervaringen? lees of schrijf een review hier..

    *Je email adres wordt niet getoond.

    * Verplichte velden

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »