Wij versturen vanaf €75,00 Gratis - Wereldwijd
 • Nederlands
 • 'Gastblog'

  Klaske Supèr-Halmingh - SPEMM Business Support - 30 / Sep / 2019

  'Gastblog'

  En dan is het zover, 09.09.19. Ik sliep onrustig, ik was om het uur even wakker, ik ben zenuwachtig. Hoewel het nog vroeg is stap ik uit bed, neem een warme douche en maak me klaar voor de dag. Ik zet een kop koffie en terwijl ik daaraan nip dwalen mijn gedachten af. Vandaag wacht mij een andere rol dan ik gewend ben, éen die ik nog niet eerder had. Van een afstandje volg ik normaal gesproken anderen op hún dag of tijdens een bijzondere levensgebeurtenis. Maar dit keer is het anders; van getuige wisselt mijn rol vandaag naar die van hoofdrolspeler want,.. Jacob en ik trouwen!

  Sieraden vind ik prachtig, de vaak emotionele waarde die ze verkondigen maakt ze extra speciaal. Ik ervaar het als een voorrecht de ontwikkeling van een aantal van Margriet’s opdrachten van zo dichtbij te mogen volgen. Goudsmeden is een bijzonder en dankbaar vak, je komt dicht bij de mensen en (vaak) dichtbij het verhaal achter het sieraad. De meeste sieraden vertolken een belangrijke levensgebeurtenis, emoties spelen een grote rol in het atelier van een goudsmid.

  In voorbereiding op vandaag, wij trouwen ‘voor gratis’ op maandag ten overstaan van slechts onze getuigen (althans, dat dachten we..), wilden we wel een sieraad uitwisselen. We zochten samen naar iets speciaals, iets dat past bij ons en anders is dan anders. Een aantal ideeën opgedaan in het atelier in combinatie met aan aantal ideeën die wij online zagen, leverden een aardig wensenlijstje op. Op een mooie dinsdagavond in april nemen wij plaats aan de lange tafel in de werkplaats van Margriet. Het is minder vrijblijvend dan normaal, een lichte spanning aan onze kant is voelbaar. Dit keer gaat het niet om een ander, maar om wat wij zouden willen. Wij laten voorbeelden zien, lichten onze wensen en ideeën toe. Witgoud, stoer en eenvoudig moet het worden. Margriet voelt, zo lijkt het, goed aan wat we zoeken en begint te schetsen. De lijnen op papier veranderen van onzekere krabbels in steeds zekerder lijnen. De schets is exact wat wij voor ogen hebben: een witgouden ring met een geruwd oppervlak, onze voornamen (in ons eigen handschrift!) aan de binnenzijde van elkaars ring aangebracht d.m.v. lasertechniek.  Wij kiezen voor een geruwd oppervlak, die door het dragen overigens steeds gladder zal gaan worden, omdat dat het verloop van de relatie illustreert. De ‘hobbels’, de ruwe kantjes die er écht wel eens zijn, verruilen zich naarmate de tijd vordert voor een steeds verfijnder en egaler geheel. Aan de buitenzijde van de ring prijkt de datum van trouwen, net als een ijsblauwe skydiamant in een geelgouden setting als blikvanger in de damesring. Wauww!

  Onze dag was fantastisch, we denken er met een grote glimlach aan terug. Van snel trouwen in het bijzijn van alleen onze getuigen was natuurlijk geen sprake; veel van onze vrienden en kennissen maakten de dag extra speciaal door erbij te zijn. Omringd te zijn door een groep mensen, familie en vrienden die ons bijzonder dierbaar zijn is niet iets vanzelfsprekends, het is iets heel bijzonders! De trouwringen die we, na maandenlang zorgvuldig te hebben bewaard, nu eindelijk mogen dragen maken ons ontzettend trots. Ze zijn bijzonder, ze zijn uniek, ze zijn óns.

  En zo kwam het, dat ik voortaan door het leven ga met een nieuwe achternaam én als ervaringsdeskundige. Ik kan iedereen aanraden om verder te kijken dan wat er qua sieraden ‘standaard’ wordt aangeboden. Ga niet voor meer van hetzelfde, maar ga voor iets speciaals. Ga voor iets wat 'écht jou' is en kijk dus verder! Je zult versteld staan van de mogelijkheden die een atelier van een goudsmid je biedt en ik kan je verzekeren dat de ook prijs in veel gevallen meevalt. Maar een uniek stuk te mogen dragen waarin ál je ideeën en wensen werkelijkheid zijn geworden, is een heel tof gevoel. En zeg nou zelf, standaard kan altijd nog. Of niet dan?!

   

  Blog geschreven door  SPEMM Business Support

   

  • Guus spreeuwers Guus spreeuwers 30 / Sep / 2019 @ 00:27

   Goedemorgen Hr. Spreeuwers,

   Ik werk alleen met edelmetaal. Dus een combinatie met staal gaat het niet worden bij mij. Wel heb ik de mogelijkheid om met het prachtige witte witgoud met palladium iets voor u te betekenen.
   U bent van harte welkom in mijn atelier om het een en ander te bespreken. Ik werk alleen op afspraak.

   Met vriendelijke groet,
   Margriet

   Ik heb 2 gouden trouwringen van mn ouders. Ze zijn al aan elkaar gemaakt. Maar ik heb niet zoveel met goud maar meer met bv stalen ringen. Zou er een mogelijkheid zijn dat er een ring van gemaakt word gecombineerd met staal zilver of wit goud.
   Gr Guus Spreeuwers

  Laat een reactie achter

  Wat zijn je ervaringen? lees of schrijf een review hier..

  *Je email adres wordt niet getoond.

  * Verplichte velden

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »