Wij versturen vanaf €75,00 Gratis - Wereldwijd
Beleef het Sieraad de dag om bij Goudsmid Margriet het mooie ambacht goudsmeden te zien en beleven.
Beleef het sieraad: zaterdag 18 mei a.s. van 10.00-16.00 in Annen!
  • Nederlands
  • BLOG

    BLOG

    Blog van Goudsmid Margriet

    • ‘Een onbetaalbare job’ 27 Apr

      BLOG ‘Een onbetaalbare job’

      Begin vorige week hoorden we dat de geldende maatregelen worden verlengd. Het is enorm, dat Coronavirus, en de impact ervan zo mogelijk nog groter. Het raakt iedereen. Vanuit het ondernemersperspectief denk ik niet dat ik me goed genoeg kan voorstellen wat het inhoudt, wanneer je gedwongen je deuren moet sluiten. Ik ben, in tegenstelling tot anderen, éen van degenen die ‘gewoon’ door kan gaan met mijn vak en dat is natuurlijk fijn.. maar voelt dubbel.

    • "Gedoe" 12 Nov

      BLOG "Gedoe"

      Inmiddels is het een week na Beleef het Sieraad, de tijd gaat snel. In 2019 vierde dé open dag van de goud-, zilver en horlogebranche haar eerste lustrum en erop terugkijkend was het een prachtige editie. Maar, hoewel ik het initiatief een warm hart toedraag en al jaren deelneem, vind ik er tóch iets van. Ik vind het namelijk ‘gedoe’. Het geeft me spanning, maakt me onzeker, het maakt me onrustig. Gedoe. Emoties, die ik eigenlijk niet teveel wil voelen.

    •  'Gastblog'  30 Sep

      BLOG 'Gastblog'

      En dan is het zover, 09.09.19. Ik sliep onrustig, ik was om het uur even wakker, ik ben zenuwachtig. Hoewel het nog vroeg is stap ik uit bed, neem een warme douche en maak me klaar voor de dag. Ik zet een kop koffie en terwijl ik daaraan nip dwalen mijn gedachten af. Vandaag wacht mij een andere rol dan ik gewend ben, éen die ik nog niet eerder had. Van een afstandje volg ik normaal gesproken anderen op hún dag of tijdens een bijzondere levensgebeurtenis. Maar dit keer is het anders; van getuige wisselt mijn rol vandaag naar die van hoofdrolspeler want,.. Jacob en ik trouwen!

    • ‘Nieuwsgierig’  03 Jul

      BLOG ‘Nieuwsgierig’

      Het is alsof ik een aantal van jullie hier kan horen denken; “Die nieuwe collectie waar je het laatst over had, hoe staat het ermee?” Nou,.. niet. Simpelweg níet. En niet omdat ik het niet wil, maar om de doodeenvoudige reden dat de werkzaamheden die ik mag uitvoeren in mijn atelier maar blijven binnenkomen. Vermaken, nieuw smeden, herstellen; aan aandacht geen gebrek. Langzaam maak ik voor wat betreft de nieuwe collectie zeker wel vorderingen, maar uiteraard is dat ondergeschikt aan het werken in opdracht. En die opdrachten, ik kan er maar niet over uit. Het vertrouwen dat ik geniet, de prachtige dingen die ik mag maken, het maakt een grote indruk op me.

    • 'Reijn'  29 Apr

      BLOG 'Reijn'

      Ineens was het daar, de naam voor de nieuwe collectie. ‘Reijn'. Op een mooie vrijdagmiddag in april, de stralen van de zon verwarmen mijn atelier, hebben we een bespreking. We gaan (lees móeten!) keuzes maken. Meer van minder en  minder van meer. Authentiek. Kwaliteit. Mijn eigen stijl, zelf vind ik dat al snel te beladen klinken, moet zich vertalen naar al mijn stukken. Voor mij is het belangrijk dat mijn sieraden zich onderscheiden van anderen, ik wil niet vermeerderen maar verbeteren. Stukken van de hand van een goudsmid herken je overigens snel; de zorg en passie waarmee ze zijn gemaakt zie je meteen, ook wanneer je geen kenner bent.

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »