Wij versturen vanaf €75,00 Gratis - Wereldwijd
 • English
 • 'Wind'

  25 / Jan / 2019

  'Wind'

  Een nieuw jaar. De tijd lijkt te vliegen. Ik zelf ook, want begin januari vliegen mijn man Erno en ik voor een week naar het historierijke Edinburgh, Schotland. Ik heb er zin in, het is druk in mijn atelier in de weken voor Kerst, ik werk er hard aan de bestellingen tijdig te kunnen (laten) leveren. Geloof mij als ik zeg dat er ook dit jaar weer veel prachtige sieraden onder de Kerstboom lagen. Even weg, heerlijk, ik ben er aan toe!

  Mijn hoofd leeg en mijn gedachten de vrije loop; veel nieuwe ideeën en plannen borrelen al een tijdje en ik moet ze nodig eens ordenen, op papier gaan zetten en uitwerken. Het begin van het nieuwe jaar stelt mij in de gelegenheid nieuwe items toe te voegen aan de Margriet Jewels collectie. Mijn designershart gaat sneller kloppen, mijn handen jeuken en dat zélfs nu, wanneer ik erover schrijf. De stukken mogen niet meer van hetzelfde zijn, daarvan is er immers al genoeg. Handgemaakte designersieraden die op zichzelf al uniek zijn, maar ook als basis kunnen dienen voor een nieuw te vervaardigen stuk uit mijn atelier. Persoonlijk en speciaal, items van uitzonderlijk hoge kwaliteit waar je niet (snel) een tweede van zult tegenkomen. Het is chaos in mijn hoofd, tal van verschillende, stijlvolle vormen voor uiteenlopende creaties, verschillende edelmetalen, (half) edelstenen en kleuren flitsen voorbij. Inspiratie is een bijzonder iets, juist omdat het speciaal mag zijn, het speciaal moet worden. Inspiratie maakt blij, het maakt enthousiast en het werkt aanstekelijk.

  De vlucht naar Schotland is een rumoerige; wij vliegen op de dag dat Schiphol 156 vluchten cancelt in verband met een storm. We worden omgeleid via Birmingham en vliegen van daar door naar Edinburgh. Het hotel bevindt zich middenin de prachtige historische binnenstad. Erno en ik gaan de omgeving verkennen en gaan erop uit. Ook hier waait het hard maar het is júist die storm, die de ideeën in mijn gedachten lijkt te ordenen. Weer een stapje dichter bij hetgeen waar ik over droom, waar ik mezelf in kan verliezen en mee speel, bij wat op mijn netvlies gebrand staat maar nu nog zijn weg naar mijn atelier moet gaan vinden. De spiegeling van mijzelf in een etalageruit in deze adembenemende stad laten een glimlach zien, die ondertussen op mijn gezicht is verschenen. Ik popel. Potloodschetsen worden binnenkort penstrepen.

   

  Jullie snappen dat ik over mijn nieuwe collectie op dit moment niet meer kan vertellen, maar mocht je nieuwsgierig zijn volg mij dan via mijn website, social media of zoek mij (op afspraak) eens op in mijn atelier.

   

  Blog geschreven in samenwerking met SPEMM Business Support

  Leave a comment

  Wat zijn je ervaringen? lees of schrijf een review hier..

  *Je email adres wordt niet getoond.

  * Required fields

  By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »